ihop

diskuterade över morgonkaffet det här med musiksmak och smak i allmänhet i relation med den man är ihop med.

holger tyckte att han bra sku kunna vara ihop med en brud som typ älskar musikaler (holger HATAR musikaler) bara hon var snygg och trevlig. jag däremot skulle ALDRIG NÅGONSIN kunna var ihop med nån som har skit musiksmak och noll koll på popkultur. va fan är pointen med att vara ihop med nån som sku lyssna på nickelback och vars favoritfilm är titanic? eller som tycker att duran duran är skit och int fattar the genius of mighty boosh? ush nej.

men jag antar att män står ut med praktiskt taget vad som helst bara dom slipper på hålet.
31.10.2012 kl. 09:06

bläh

hade grym klädångest inför kvällen men nu orkar jag int bry mig mer, går till svenska teatern klädd i nån säck typ.

alltid när det händer nå skit är man sådär att "uj jag ska int gnälla om att jag har bad hair day och är fet för allt är ju bra och ingen jag känner har dött typ". men sen några dagar senare är man där i träsket igen.

jag tror jag har spendera mitt hela liv med att mest:

- sova
- gnälla
- vara sur
- vara full
- ha krabbis
- tycka att jag är ful / fet / allmänt äcklig
- tycka synd om mig själv för att jag är singel / tycka synd om mig själv för att jag är ihop me nån
- lite jobba där vid sidan om allt gnäll och surande

tur att det nu ändå är roligt att jobba.

30.10.2012 kl. 15:27

sorg

en min god väns mamma har dött. helt plötsligt. det känns hemskt. man sku villa säga nåt smart men jag kom int på nåt så jag satt upp ett hjärta på fb-statusen som berätta den hemska nyheten och skicka ett "jag deltar i sorgen kära vän, kämpa på" sms. int kan man nu riktigt annat heller (ville inte ringa, han vill nu knappast att folk gör det).

sånthär påminner alltid på ett hemskt sätt om att ens egna föräldrar också dör en dag, och att den dagen inte är så långt borta för man är ju redan vuxen själv och tiden går så helvetes fort.

uh. ångest.

jag har riktigt klump i halsen för min kompis, jag kan inte ens föreställa mig hur det känns för honom, och hur jobbigt det måste vara att resa hem till finland enkom för att ordna begravningen. tur att han har en jättefin flickvän som säkert stöttar honom igenom det värsta.
30.10.2012 kl. 15:20

min ljuva ungdom och mina gyllene år

eftersom jag är gammal och mitt liv är praktiskt taget slut, finner jag stor glädje i att minnas min ljuva ungdom, och mina gyllene år dvs 90-talet. JAG ÄLSKAR 90-talet. visst, det fanns en del skumma saker som mittbena på killar, bevel & emboss (kai's power tools för photoshop och corel. AAAGGGGH.) napaskjortor, filaskor (huj satan) men all and all är 90-talet helt bäst.

så idag blir det en riktigt ordentig trip don memory lane för henrik schyffert drar sin show på svenska teatern. ah. henrik schyffert. underbart.
(OMG richard ashcroft - pure HOTNESS)
30.10.2012 kl. 11:51

sommargrannarnas nya ep

finns både på itunes och spotify!

29.10.2012 kl. 18:29

the lieblings

hej det här låter ju bra!
29.10.2012 kl. 16:58

lägenhet i åbo sökes

ja inte åt mig men en kompis ska flytta. hon skrive såhär:

Söker alltså en etta/tvåa gärna i centrum av Åbo. Storleksmässigt kanske 40-55m2 men beaktar även andra alternativ. Skulle gärna ha ett skilt kök eller sk avokeittiö i gott skick (speciellt om hyresbostad).
Stadsdelarna jag tittat på är Martti och Portsa (gillar när där även är gamla stenhus + trähus). Bastu är inget måste men balkong är plus.
Min dröm är ju en egen bostad i ett gammalt stenhus med höga rum/plankgolv och breda fönsterbräden så det står högst upp på önskelistan :):)

Hyran beroende på storlek/skick och läge 500-750,-/mån.
Ifall det gäller bostad som är till salu så ligger min budget på 130-150 te....eventuellt lite högre ifall 'drömbostaden'.

Har också kollat på trähus....men då närmast att hyra för vågar kanske inte köpa i ett sådant..

Jag jobba i början av december i Åbo så det börjar så smått bli lite bråttom att hitta bostad :):)


om nån har nå leads så skriv åt mig på maria[at]peoples.fi!
29.10.2012 kl. 11:01

a street cat named bob

beställde just boken "a street cat named bob" av james bowen. jag kommer att sträckläsa den och sen gråta i flera dagar.

http://img.news.sina.com/life/p/2012/0313/U50P5029T2D448575F28DT20120314141416.jpg

boken berättar den sanna historien om james, en fd hemlös knarkare i london som hittade en övergiven skadad katt. trots att james levde på att tigga och hade typ ingenting så tog han hand om bob så han blev frisk. james säger "It gave me something to focus on. Having an animal who relied on me made so much difference. He gave me a reason to get my life together. I started looking  after myself better in order to look  after him." sniff.

nu har james varit nykter i flera år och bob är hans bästis och det går jättebra för dom! kolla här signerar dom böcker:läs hela juttun här.
följ james & bob på facebook.
och köp boken här.

(och joo jag vill gifta mig med james, jag är helt kär i dom här två)
29.10.2012 kl. 09:15

roten till mitt snö-trauma

jag är fullständigt traumatiserad av den där gången i lågstadiet när vi sku skida 5 km och jag yra in mig på 25 km banan. det blev mörkt och jag trodde att jag skulle dö men jag var ändå nöjd över att ha min roxette look sharp live t-shirt på mig så jag skulle vara ett stiligt lik (roxette konserten nån månad tidigare hade varit den absoluta kulmen av mitt liv dittils så jag var inte så hemskt rädd att dö för jag hade ju sett marie fredriksson och per gessle på bara några meters håll så livet skulle ändå bara gå neråt efter en sån monumental upplevelse som inget annat någonsin skulle kunna ens jämföras med.) och så hoppades jag att mina föräldrar sku fatta att begrava mig med min cd-samling och gameboy (och alla spel).
27.10.2012 kl. 08:58

snö och stuff

äntligen nåt BRA med den sktena vintern som jag så innerligt hatar varje år. gremlin tycker int om när det är kallt (vi är SÅ lika hon och jag) så medan hjördis far ut och härjar på kvällen kryper gremlin riktigt tätt intill mig och sover sen där hela natten. finns det liksom nåt bättre? nå NÄ! (holger sku antagligen nu påstå att "normala" människor sku bli glada av att få sova bredvid sin pojkvän but i beg to differ. en katt fiser och grymtar inte konstant, en katt luktar inte gubbe, en katt försöker ALDRIG poka dig och dom är int svettiga och så har dom bra morgonhumör)
27.10.2012 kl. 08:52

"vi far bara snabbt till ikea"

mina föräldrar va sådär att ""vi far bara snabbt till ikea, kom med!" vi starta tidigt så jag tänkte att jag säkert är hemma vid datorn absolut senast kl 11 och jag har int sån superbrådis dag så why not.

OJ HUR FEL MAN KAN HA.

jag hade helt underestimerat min mors långsamhet ("jag ska bara titta på det här." pet pet. efter 10 minuter går hon två steg framåt och igen "jag ska bara titta på det här." pet pet.) och pappa sku såklart ta en massa detours. "vi far nu snabbt till vepsäläinen" och "jag vill gå till honkkari".

jag blev helt nerstressad och satt bara och kolla min mejl hela tiden med klumpen i halsen att det sku komma nåt brådskande jobb och klockan blev bara mer och mer och mer. klockan är nu 14.30. det tog osannolika 6 timmar, SEX TIMMAR, att köra till ikea och tillbaka.

jag känner mig död inombords.
25.10.2012 kl. 14:31

shoes, shoes!

gremlin har noll självbevarelsedrift. hon kan bara gå och ligga mitt på vägen och bilarna vejar men hon fattar liksom int alls att hon inte borde vara där. ofta när detta händer sitter hjördis vid vägkanten och stirrar på gremlin som för att säga att "kom nu FÖR HELVETE bort därifrån." på sommaren var det en stor lastbil utanför vårt hus och gremlin for helt pokkana och ligga bakom ett hjul och tyckte att "här kan jag ta päikkäre", om jag int sku ha sett henne och hunnit skrika åt kusken att STOPP starta inte bilen så sku det ha blivit kattmos av min gremul.

så nu är gremlin i husarrest om dagarna då det är trafik utanför vårt hus och hon får gå ut 19-20 tiden när det i praktiken inte är nån traffik alls. men hon vill inte vara ute på kvällen. det är ju tråkigt när det inte finns nå bilar att slänga sig under. så nu är hon inne typ hela tiden och ser sådär smått deprimerad ut.

så jag tänkte att en ny skolåda nog sku pigga upp gremulen. så jag köpte ett par nya vagabond nilkkurin med snygg klack. ALLA vinner.


(notera förresten då jag googla bild på skon att dom sku ha varit 30 ege billigare på zalando.fi än i den lokala skoaffären... satan... borde jag kanske returnera dom jag köpte och köpa dom från zalando istället? men sen å andra sidan om man bor i en byhåla är det jätteviktigt att understöda lokala företag så låt gå.)
24.10.2012 kl. 14:18

rita rita rita

hrm... den blir bara större och större.... får nog glömma underarmen och satsa på ryggen istället. eller på en halvsleeve på vänstra armen (jag hade tänkt att vänstra armen sku förbli tom MEN.....)jag hade ju ritat den där kent tatueringen med skallen och plymer och grejs som sku vara perffa till underarmen men jag hittar fan inte den nånstans!! får rita den på nytt.

och jag ska dessutom nu få ett ljusbord, jag kika att jag sku köpa men dom är rätt så dyra så jag skrev på facebook att har nån ett i knutarna och det nappade direkt! min kompis johannes har ett som han sa att jag får låna på obestämd tid. helt fantastiskt!
24.10.2012 kl. 10:01

bröööl

alltså va är det men att man vissa dagar bara kan känna sig så vedervärdigt ÄCKLIG. på lördagen kände jag mig jättesnygg, håret satt bra, magen var platt och fiilisen i taket. nu är mitt hår risigt och går av hela tiden, jag har eksem i ansiktet, min bh SPRACK just sönder för jag är så jävla fet, nästan alla mina naglar har gått av och jag känner mig så fuuuu-uuuu-uuuul.

snyft.
22.10.2012 kl. 15:34

Senaste kommentarer

24.07, 14:33hej hej av Britten
24.07, 14:30hej hej av déa
24.07, 08:06hej hej av Erica
23.07, 19:48hej hej av Hedenandis
11.12, 13:39lösbröst av Johan